Sneeuw Festival

Plaats: Jermuk, Vajots Dzor
Datum: 17 en 18 februari 2018

Het Sneeuw Festival is een geweldige manier om de puurheid en schoonheid van sneeuw te vieren. Je kunt hier prachtige sneeuw sculpturen en kunstwerken bewonderen.

Internationale Jazz Dag

Plaats: Cascade Complex, Jerevan
Datum: 30 april 2018

Phoenix Tour zal de Internationale Jazz Dag vieren in de Cascade Complex in Jerevan. De Jerevan Jazz Dag brengt muzikanten uit Aremenië en andere delen van de wereld bijeen om Jazz te beleven.

Jerevan Wijn dagen

Plaats: Saryan Straat, Jerevan
Datum: 4 en 5 mei 2018

Het programma vindt plaats op Saryan Straat, waar de 15 meest prominente Armeense wijnmakerijen hun producten zullen aanbieden. Daarnaast zullen er versnaperingen zijn van lokale restauranthouders.

DAG EEN: proeven van witte en rose wijnen, met speciale gerechten die bij deze wijnen horen. Tijdens het proeven kun je genieten van live-klassiek, jazz en rockmuziek.

DAG TWEE: proeven van de rode wijnen, met speciale gerechten die bij deze wijnen horen. Tijdens het proeven kun je genieten van live volksmuziek en traditionele Armeense dans.

Dolma Festival

Plaats: Hnaberd, Aragatsotn
Datum: 20 mei 2018

Dit jaarlijkse feest heeft Dolma als middelpunt. Dit is het gerecht dat wordt bereid door druivenbladeren en andere groenten te vullen met diverse ingrediënten. Je zult meerdere variaties van het gerecht uitproberen, want het bereiden van dolma is kenmerkend voor elke regio. Elke variatie heeft zijn eigen smaak dankzij het gebruik van een andere specerijen en kruiden. Traditionele muziek, zang en dans maken de sfeer voor het festival helemaal af.

Schaap scheer festival

Plaats: Khot, Sjoenik
Datum: 9 juni 2018

Het hoofddoel van het evenement is het promoten van lokale producten, tradities en cultuur van de Sjoenik en Vajots Dzor regios. Het festival zal bestaan uit:

  • Masterclasses van gastschaapscheerders uit Groot-Brittannië en Georgië
  • Schapenknipwedstrijd met de beste scheerders uit de regio
  • Lokale markt met lokale producten, zelfgemaakte gerechten en dranken uit de regios Sjoenik en Vajots Dzor
  • Live-muziek, DJ-set, toernooien, wedstrijden en interactieve spellen voor kinderen en een speeltuin

Hartak Experience Exchange Festival

Plaats: Gyumri, Sjirak
Datum: 9 en 10 juni 2018

Het workshopfestival “Hartak” is een geweldige plek voor diegenen die hun ervaring willen delen en ook voor de mensen die kennis willen opdoen over de beste bedrijfsmodellen en digitale marketing.

Holiday Dishes Festival

Plaats: Tumanyan Park, Jerevan
Datum: 10 juni 2018

Dit is een festival vol Armeense gerechten met als motto: “Jerevan met Flair”. Het jaarlijkse “Brood in de bergen-festival” is een dag voor het vieren van traditionele vakantiegerechten van Armenië.

Kinderwagen Parade

Plaats: Jerevan
Datum: 10 juni 2018

De kinderwagenparade in Armenië heeft een unieke betekenis om de grandeur van een vrouw met een baby te benadrukken. Vrouwen lopen met hun baby’s in kinderwagens en dit geweldige evenement wordt begeleid door muziek, spelletjes, wedstrijden en dans.

Ecotoerisme Festival

Plaats: Artavan, Vajots Dzor
Datum: 16 en 17 juni 2018

Ecotourism Festival staat vol met vele evenementen, zoals het proeven van traditioneel eten, een tentoonstelling van de ecotoeristische diensten en lokale producten. Voor de avonturiers is er gelegenheid om aan een rotsklimwedstrijd deel te nemen, of te wandelen en paardrijden en ga zo maar door.

Sail of Hope Festival

Plaats: Tsaghkazdor, Kotajk
Datum: 29 juni t/m 1 juli 2018

“Huso Aragast” is een internationaal festival dat een podium geeft voor nieuwe aanstormende muzikanten. “Huso Aragast” wordt vertaald als een “Sail of Hope”.

Haybuys Festival

Plaats: Jenokavan, Tavoesj
Datum: 30 juni 2018

HayBuys Festival is een geweldige kans om meer te weten te komen over kruiden, over hun gebruik in de geneeskunde, keuken en dergelijke. Tijdens dit festival zul je kennis opdoen over de grote verscheidenheid aan kruiden en hun verschillende toepassingen.

Moerbei Festival

Plaats: Ashotavan, Sjoenik
Datum: 7 juli 2018

Het “Sjoenik Moerbei Festival” wordt gehouden in het park Goris. Verspreid over het hele park kun je nationale en regionale gerechten vinden, voornamelijk de producten van de moerbeiboom: de wereldberoemde moerbei-vodka, gedroogde moerbeien en doshab (stroop van de moerbeiboom). De uitvoeringen, wedstrijden, spelletjes, dansen en muziek zijn een onlosmakelijk onderdeel van het festival.

Vardavar Festival

Plaats: Plein van de Republiek, Jerevan
Datum: 8 juli 2018

Het woord “Vardavar” heeft twee betekenissen: “Vlammen van de Roos” en “Met water spetteren”. Volgens een legende verspreidde de godin Astghik liefde door het Armeense land door roze water te sprenkelen en rozen uit te delen. De god Vahagn bewaarde en beschermde die liefde, constant vechtend tegen het Kwaad. Vandaag de dag giet iedereen water op elkaar tijdens ‘Vardavar’ wat al ‘s ochtends vroeg begint.

Watermeloen Festival

Plaats: Zwanenmeer, Jerevan
Datum: 14 juli 2018

Het jaarlijkse Watermelon Festival wordt gehouden in het hart van Jerevan, aan het Zwanenmeer. Tijdens het evenement zullen de watermeloenhouwers hun vaardigheden demonstreren delen sappige watermeloenen uit aan de gasten. Het festival gaat gepaard met live muziek van populaire artiesten. Er worden wedstrijden en verschillende evenementen georganiseerd.

Color Run Jerevan

Plaats: Hamalir Complex, Jerevan
Datum: 15 juli 2018

In de vroege ochtend verzamelen alle lopers zich in het Hamalir Complex voor een energieke fitness-warming-up om zich klaar te maken voor de meest opwindende run (5K). Duizenden hardlopers zullen van top tot teen worden overgoten in prachtige heldere kleuren langs de hele route, zodat je jezelf en je vrienden niet zult herkennen wanneer jullie de finishlijn hebben bereikt! De marathon eindigt met een ongelooflijk “Color Festival”-feest!

Sale of Hope Festival

Plaats: Sevan, Gecharkoenik
Datum: 20 t/m 22 juli 2018

“Huso Aragast” is een internationaal festival dat een podium geeft voor nieuwe aanstormende muzikanten. “Huso Aragast” wordt vertaald als een “Sail of Hope”.

Framboos Festival

Plaats: Ahotavan, Sjoenik
Datum: 28 juli 2018

Tijdens het jaarlijkse Framboos Festival staat in het teken van de beruchte frambozen uit de Sjoenik regio, Armeense traditionele gata (cake) en andere gerechten. Het festival bestaat uit nationale liederen en dansen, proeverij van gata en andere gerechten, en verschillende soorten frambozen uit heel Armenië te proeven. En er zijn wedstrijden, spelletjes naast de dans en muziek.

Taraz – Nationaal Kostuum Festival

Plaats: North Avenue, Jerevan
Datum: 4 augustus 2018

Het festival wordt elk jaar georganiseerd en het is een viering van een van de rijkste Armeense tradities – “Taraz” (nationale klederdracht). In de loop van de geschiedenis heeft de kleding in elke regio zijn unieke stijl en eigenschappen ontwikkeld. Als je een modeliefhebber bent, ga dan naar dit festival om meer te leren kennen van de Armeense traditionele kleding en cultuur.

Sevan Muziek Festival

Plaats: Sevan, Gecharkoenik
Datum: 11 augustus 2018

Het Sevan Muziek Festival geeft je een geweldige kans om zowel te ontsnappen uit de drukte van Jerevan en te luisteren naar de beste muziek bij het Sevanmeer. Je kunt genieten van het zand, het water en tegelijkertijd het geweldige geluid van livemuziek.

Honing en Bessen Festival

Plaats: Berd, Tavoesj
Datum: 13 augustus 2018

Het Honing en Bessen Festival is fantastisch als je de zuiverste honing en de beste bessen van heel Armenië wilt proeven. Naast het proeven kun je deze goederen ook kopen en mee naar huis nemen.

Barbecue Festival

Plaats: Akhtala, Lori
Datum: 18 en 19 augustus 2018

Als je een goede barbecue wilt proberen, kom dan naar dit festival. Het heerlijkste festival is gewijd aan een van de meest gewaardeerde gerechten van de Armeniër: khorovats (barbecue). Tijdens het festival leer je de vier manieren om een khorovats te maken: “De barbecue in de open haard”, “De barbecue op de horizontale balk”, “De barbecue in het gat” (de barbecue van de herder) en “De barbecue in de ondergrondse oven “(Tonir). Het festival wordt begeleid door traditionele liederen, dans, spelletjes en theatervoorstellingen.

Jerevan Bier Festival

Plaats: Zwanenmeer, Jerevan
Datum: 18 en 19 augustus 2018

Het festival verzamelt zijn bierfans in het Zwanenmeer, waar de je de Armeense bieren kunt vinden en proeven. Tijdens het festival worden er tal van wedstrijden georganiseerd, zoals “De snelste bierdrinker”, “De snelste bierdrinker met een rietje”, “De snelste hotdog-eter”, “De snelste pindaschiller”, “De snelste rivierkreeft-eter”, en vele andere wedstrijden.

1000 jaar Dorpsleven

Plaats: Zorakan, Tavoesj
Datum: 25 en 26 augustus 2018

Tijdens het “1000 jaar Dorpsleven” Festival leer je op een grappige manier het leven in het dorp kennen. Alle evenementen tijdens dit festival zijn vol moppen en het jargon van het dorp.

Wijn en Cultuur Festival

Plaats: Ashtarak, Aragatsotn
Datum: 2 september 2018

Het Wijn en Cultuur Festival combineert twee fantastische genres – wijn en cultuur. Als je eenmaal in Armenië bent, kun je niet anders dan Armeense wijn drinken en de culturele bezienswaardigheden en kunstwerken hier bewonderen, dus dit festival geeft je een grote kans.

Cultureel Renaissance Festival

Plaats: Dilidzjan, Tavoesj
Datum: 8 september 2018

Armenië en Karabach zijn wereldwijd beroemd om hun handgemaakte tapijten, en je kunt ze tijdens het jaarlijkse Festival van dichtbij zien. U krijgt een unieke kans om een stuk van dat vakmanschap te kopen en meer naar huis te nemen. Breng een bezoek aan een prachtig stadje in Dilidzjan en kies een tapijt of een kleed dat je leuk vindt.

Armenië op het Kruispunt van Vrede Festival

Plaats: Bjurakan, Gjumri, Ashtarak & Jerevan
Datum: 8 t/m 12 september 2018

Armenië op het Kruispunt van Vrede-festival richt zich op het benadrukken van het belang van vrede in Armenië en de vrede aan de grenzen van Armenië. Dit festival brengt de wereld op de hoogte dat niemand een oorlog nodig heeft als we in vrede kunnen leven. Een festival dat diverse culturen bij elkaar brengt.

Oogst Festival

Plaats: English Park, Jerevan
Datum: 15 september 2018

Het festival “Landelijk leven en tradities” is een jaarlijks festival waar de lokale boeren hun producten van het land aan de wereld te tonen.

Harissa Festival

Plaats: Musaler, Armavir
Datum: 15 september 2018

Elk jaar wordt op de derde zondag van september de overwinning gevierd als eerbetoon aan de gevallen helden. Het traditionele eten “Harissa” wordt bereid en er klinken de hele nacht drums en er wordt gedanst.

Harissa wordt bereid met lamsvlees en tarwe, het heeft een lange nationale geschiedenis en het recept wordt slechts in een paar gezinnen van vader op zoon doorgegeven. Dit eten werd zowel op feestelijke als op begrafenisdagen geserveerd.

Internationale Luchtballon Festival

Plaats: Plein van de Republiek, Jerevan
Datum: 15 t/m 18 september 2018

Luchtballonnen uit verschillende landen van de wereld schitteren in de lucht van de stad Jerevan, en creëren een fantastische en onvergetelijke ervaring. De officiële opening van het festival vindt plaats op 15 september op het Plein van de Republiek.

Gata Festival

Plaats: Khachik, Vajots Dzor
Datum: 22 september 2018

Het Gata Festival staat in het teken van de traditionele Armeense dessert Gata. Gata is een soort gebakje of zoet brood, en er zijn veel variaties, waar elke stad of regio zijn eigen versie heeft. Een populaire variant is Gata met Khoriz, een vulling die bestaat uit meel, boter en suiker. Doe mee met het festival en geniet van de 2 meter lange heerlijke gata en andere traditionele gerechten, terwijl je je vermaakt met traditionele liederen en volksdansen.

Koffie en Thee Festival

Plaats: Zwanenmeer, Jerevan
Datum: 29 en 29 september 2018

Het Koffie en Thee Festival geeft je een geweldige kans om thee en koffie te drinken uit heel Armenië. Het festival zit vol met verschillende competities en spelletjes. Een van de meest interessante wedstrijden is de barista-competitie.

Mec Poor – Big Bonfire Festival

Plaats: Sarukhan, Gecharkoenik
Datum: 29 september 2018

Het najaarsfeest Mec Poor of Big Bonfire wordt gevierd sinds 2015 en viert gastvrijheid. De lokale bevolking van het dorp Sarukhan maken een groot vreugdevuur om de aardappeloogst te herdenken. Een verscheidenheid van meer dan 50 soorten gerechten worden bereid, veel geroosterd in het vuur. Het festival omvat verschillende wedstrijden en spelletjes.

Erebuni-Jerevan 2800 jaar

Plaats: Jerevan
Datum: 29 en 30 september 2018

De allereerste keer dat de “verjaardag” van de stad werd gevierd in 1968, toen de hoofdstad 2.750 jaar oud werd. Daarna werd deze traditie alleen in 1998 beëindigd en vernieuwd. Sindsdien wordt het “Erebuni-Jerevan-festival” op grote schaal gevierd met verschillende evenementen in de stad.

Areni Wijn Festival

Plaats: Areni, Vajots Dzor
Datum: 6 oktober 2018

Tijdens het “Areni Wijn festival” kunt u genieten van de beste variëteit aan Armeense wijnen. De opening begint met een spectaculaire optocht van de beste wijnmakers, begeleid door zang en dans. In het kader van dit kleurrijke festival zijn er spellen voor alle leeftijden, Armeense folk en traditionele muziek, dans- en theatervoorstellingen en, natuurlijk, veel wijn!

Nieuw jaar in Jerevan

Plaats: Kleine Centrum, Jerevan
Datum: 30 december 2018 t/m 7 januari 2019

Nieuwjaar in Armenië is een van de belangrijkste evenementen gedurende het hele jaar. Armeniërs vieren nieuwjaar met veel enthousiasme en liefde. Mensen bereiden verschillende gerechten voor om de komst van het nieuwe jaar te vieren.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *