Shopping Festival

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 1 t/m 31 maart 2018

Dit is een festival dat de rijke cultuur van Azerbeidzjan weerspiegelt en tal van unieke evenementen, interessante culturele evenementen en verrassingen heeft.

Internationaal Mugham Festival

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 7 t/m 14 maart 2018

Voor dit festival komen muzikanten uit de Oosterse landen om de traditionele muziek van hun landen ten gehore te brengen, en in het bijzonder Azerbeidzjaanse Mugham. Tijdens dit festival is er een competitie voor de beste Mugham zanger.

Novruz Festival

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 19 t/m 26 maart 2018

Het festival vindt plaats tijdens de Novruz feestdagen, dat een traditioneel feest is, die het nieuwe jaar en de komst van de lente viert. Gedurende deze week, zal er op verschillende plaatsen in Bakoe theatervoorstellingen zijn en optredens van nationale en internationale artiesten en kun je uiteraard van de nationale gerechten genieten.

Abrikoos Festival

Plaats: Tartar, Aran
Datum: 1 mei 2018

Dit jaarlijkse feest heeft de abrikoos als middelpunt en wordt gehouden in Tartar. Verschillende soorten abrikozen geteeld in de regio zullen worden gepresenteerd op het festival.

Overwinningsdag

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 5 mei 2018

Op Overwinningsdag vieren de Azeri de overwinning over Nazisme. In Bakoe vinden er officiële plechtigheden plaats: De regeering en de Azeri gedenken de veteranen van de strijd. Een van de belangrijkste evenementen is een militaire parade. Het hoogtepunt van de dag is vuurwerk ter ere van Overwinningsdag.

Dag van de Republiek

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 28 mei 2018

De Dag van de Republiek herdenkt de datum waarop de Azerbeidzjaanse Democratische Republiek werd gesticht als de eerste seculiere democratische staat in het oostelijke moslimgebied op 28 mei 1918. Dit jaar zal het dus precies 100 jaar geleden zijn.

Kunst Festival van de Minderheden

Plaats: Verschillende regios
Datum: 1 juni 2018

Kunst Festival van de Minderheden wordt gehouden in verschillende regio’s en steden van Azerbeidzjan. Verschillende muzikale groepen van Astara, Masalli, Qakh, Sheki & etc. zullen deelnemen aan het festival.

Gutab Festival

Plaats: Sumgayit, Absheron
Datum: 1 en 2 juni 2018

De kinderwagenparade in Armenië heeft een unieke betekenis om de grandeur van een vrouw met een baby te benadrukken. Vrouwen lopen met hun baby’s in kinderwagens en dit geweldige evenement wordt begeleid door muziek, spelletjes, wedstrijden en dans.

Festival van de Minderheden

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 9 juni 2018

Festival van de Minderheden wordt gehouden in Bakoe. Verschillende muzikale groepen van Astara, Masalli, Qakh, Shaki & etc. zullen deelnemen aan het festival.

Dolma Festival

Plaats: Khachmaz, Guba-Khachmaz
Datum: 15 juni 2018

Het International Dolma Festival, een van de meest heerlijke evenementen in Azerbeidzjan, wordt gehouden in de regio Khachmaz. Je kunt verschillende soorten dolma’s vinden, zoals aubergines, tomaten, paprika’s en komkommers en ook gemaakt van koolbladeren, appel en kweepeer en meer. Azerbeidzjan presenteert meer dan 300 soorten dolma uit veertig regio’s van het land.

Nationale Bevrijdingsdag

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 15 juni 2018

Deze feestdag gedenkt de terugkeer van Heydar Aliyev als leider van het Azerbeidzjan. Op deze dag zijn er verschillende evenementen en concerten verspreid over het land.

Abrikoos Festival

Plaats: Goranboy, Aran
Datum: 20 t/m 25 juni 2018

De vele beruchte abrikozen uit de regio zijn hier te bewonderen, te proeven en aan te schaffen in verschillende producten.

Silk Road Muziek Festival

Plaats: Sheki, Sheki-Zagatala
Datum: 27 juni t/m 1 juli 2018

Tijdens dit vijfdaagse festival kunnen  muziekliefhebbers van verschillende dans- en muziekgroepen uit Turkije, Rusland, Hongarije en Kazachstan genieten, evenals van bekende Azerbeidzjaanse theater- en muziekgroepen.

Watermeloen Festival

Plaats: Sabirabad, Aran
Datum: 18 juli 2018

Het jaarlijkse Watermelon Festival wordt gehouden in Sabirabad. Tijdens het evenement zullen de watermeloenhouwers hun vaardigheden demonstreren delen sappige watermeloenen uit aan de gasten. Het festival gaat gepaard met live muziek. Er worden wedstrijden en verschillende evenementen georganiseerd.

Internationaal Zoetigheden Festival

Plaats: Sheki, Sheki-Zagatala
Datum: 20 juli 2018

Dit festival is speciaal voor de zoetkouwers! Vertegenwoordigers van veel regio’s van Azerbeidzjan en landen van de wereld zullen hun nationale en traditionele zoetigheden aanbieden tijdens het festival.

Zoutdag

Plaats: Masazir, Absheron
Datum: 20 juli 2018

De Zoutdag vindt plaats in het dorpje Masazir, dichtbij Bakoe. Bij dorpje ligt het Masazir meer, wat een natuurlijk zoutmeer is. Hier wordt zout ‘geoogst’ voor verdere verwerking.

Internationaal Muziek Festival

Plaats: Gabala, Sheki-Zagatala
Datum: 22 juli t/m 8 augustus 2018

Het Gabala Internationaal Muziek Festival is een jaarlijks festival van klassieke muziek dat elke zomer wordt gehouden in Gabala. Op dit festival treden muzikanten op in de open lucht. Deelnemers zijn muzikanten uit Europa, de VS en Israël, evenals muzikanten uit de republieken van de voormalige USSR.

Zhara Festival

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 27 t/m 30 juli 2018

Het jaarlijkse muziekfestival “Zhara” werd voor het eerst georganiseerd in 2016 en ontving onmiddellijk de status van de meest verwachte en uitgebreid besproken zomerevenementen. Gezien de omvang van het publiek is het festival het grootste muziekevenement in de GOS-landen. De festivallocatie biedt plaats aan 10 000 toeschouwers.

Kalaghayi Dag

Plaats: Ismayilli, Gorno-Shirvan
Datum: 3 augustus 2018

De Kalaghayi Dag wordt elke augustus gehouden in het dorp Basgal. Een kalaghayi is een traditionele hoofddoek voor Azerbeidzjaanse dames. De Kalaghayi staat op de lijst van cultureel erfgoed van UNESCO.

Gezond Azerbeidzjan

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 25 augustus 2018

Dit festival staat in het teken van een gezonde levenstijl. Er zullen masterclasses gegeven worden voor het bereiden van vegetarische en veganistische maaltijden. Daarnaast zijn er allerlei sportactiviteiten en educatieve spelletjes voor de kinderen en kun je een medische checkup laten doen.

Internationaal Jam Festival

Plaats: Gabala, Sheki-Zagatala
Datum: 27 augustus 2018

Azerbeidzjanen staan over het algemeen bekend als zoetekauwen. Zou er een “zoeter” en kleurrijker festival kunnen zijn dan een festival met jams in Gabala. Het zesde International Jam Festival wordt gehouden in Gabala, een regio in de bergen van Azerbeidzjan. Jam producenten uit het hele land en in het buitenland kwamen in de stad met honderden soorten natuurlijke marmelades en jam meebrengen.

Internationaal Pilaf Festival

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 2 september 2018

Dit Festival brengt een verscheidenheid aan Azerbeidzjaanse gerechten en in het bijzonder de kroonschotel: Pilaf. Daarnaast zullen er vergelijkbare rijstgerechten uit verschillende landen te proeven zijn.

Tapijt Weverij Dag

Plaats: Ismayilli, Gorno-Shirvan
Datum: 7 september 2018

De Tapijt Wevery Dag staat in het teken van een oude ambacht binnen Azerbeidzjan, de Tapijten. In het dorp Galadjig in Ismayilli wordt deze dag jaarlijks in september gevierd.

Internationaal Theater Festival

Plaats: Sheki, Sheki-Zagatala
Datum: 11 t/m 20 september 2018

De oude stad van Azerbeidzjan, Shaki, organiseert het 3e Internationale Theaterfestival. De openingsceremonie van het evenement vond plaats in Shaki State Drama Theatre vernoemd naar Sabit Rahman.

Het festival bestaat uit verschillende theater voorstellingen van theatergroepen uit Iran, Georgië, Colombia, Rusland en natuurlijk Azerbeidzjan. Het festival markeert het 95-jarig jubileum van nationaal leider Heydar Aliyev, de eeuwfeest van de Democratische Republiek Azerbeidzjan en 145-jarig jubileum van de oprichting van het nationale professionele theater Azerbeidzjaans.

Uzeyir Hajibayli Muziek Festival

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 18 september 2018

Uzeyir Hajibayli Muziek Festival wordt sinds 2009 gehouden in september in verschillende steden van Azerbeidzjan, waarvan de belangrijkste concerten in Bakoe worden opgevoerd. Sinds 1995 wordt 18 september (Uzeyir Hajibayli’s verjaardag) gevierd als Nationale Muziekdag.

Saz Festival

Plaats: Sumgayit, Absheron
Datum: 1 t/m 3 oktober 2018

Tijdens de Saz Festival zullen verschillende ashigs (muzikanten) uit het hele land komen, om verschillende soorten ashugmuziek te presenteren. Het festival vindt in elke oktober plaats in de stad Sumgayit. Het festival is vernoemd naar een van de traditionele Azerbeidzjaanse muziekinstrumenten: de Saz.

Appel Festival

Plaats: Quba, Guba-Khachmaz
Datum: 1 t/m 10 oktober 2018

De Appel is een symbool van Guba, waar bijna alles is gewijd aan deze sappige vrucht. De mensen van Guba beweren dat er daar meer dan 40 verschillende soorten appels zijn. Tientallen boeren en tuinders brengen hun beste appels naar het festival om deel te nemen aan verschillende competities, zoals de grootste appel of de lekkerste appeltaart.

Tapijt Festival

Plaats: Quba, Guba-Khachmaz
Datum: 1 t/m 10 oktober 2018

Azerbeidzjaanse tapijten, onderdeel van de werelderfgoed lijst van UNESCO sinds 2010, zijn wereldwijd bekend om hun prachtige ontwerpen en levendige kleuren. Tijdens dit festival kun je de geschiedenis en de verdere ontwikkeling van tapijtweverij in de regio leren kennen.

Jazz Festival

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 14 t/m 28 oktober 2018

Het belangrijkste jazzevenement van de regio is het jaarlijkse Bakoe Jazz Festival. Dit festival bestaat al sinds 2005, en staat dit jaar gepland voor oktober.

Granaatappel Festival

Plaats: Goychay, Aran
Datum: 29 oktober 2018

Granaatappel Festival is een jaarlijks cultureel festival dat wordt gehouden in Goychay met als focus de Granaatappel, een symbool van Azerbeidzjan. Op het festival wordt een parade gehouden met traditionele Azerbeidzjaanse dansen en muziek. Er zijn ook verschillende wedstrijden, zoals de grootste granaatappel-eetcompetitie.

Thee, Bruine Rijst en Citrus vrucht Festival

Plaats: Lenkoran, Lenkoran
Datum: 3 november 2018

Tijdens het festival ‘Thee, bruine rijst en citrusfruit’ wordt in Lenkoran worden verschillende soorten thee uit de regio in het zonnetje gezet. Daarnaast zijn er verschillende gerechten met Bruine Rijst en Citrus vruchten in dit unieke festival.

Internationaal Kaki Festival

Plaats: Balakan, Sheki-Zagatala
Datum: 4 november 2018

De regio Balakan, waar de productie van Kaki wordt beschouwd als een van de traditionele velden, zal dit heerlijke evenement in november organiseren. Het festival bevat een breed assortiment producten gemaakt van kaki. Het land is een van de grootste producenten en exporteurs van kaki.

Hazelnoot Festival

Plaats: Zagatala, Sheki-Zagatala
Datum: 18 november 2018

Hazelnoot Festival wordt gehouden in Zagatala, het centrum van het noordwestelijke district met dezelfde naam en de thuisbasis van de grootste hazelnootvelden in Azerbeidzjan. Je krijgt de kans om de oogst van het jaar te proeven van verschillende soorten hazelnoten, die als de meest populaire en smakelijkste in de regio worden beschouwd.

‘Koude handen, Warm hart’

Plaats: Bakoe, Absheron
Datum: 1 december t/m 15 januari 2018

“Koude handen, Warm hart” is een kerstmarkt die elk jaar in Bakoe wordt georganiseerd voor een goed doel van Nargiz Fund. De markt bevindt zich in het stadscentrum – Plein van de Fonteinen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *